KIUTAT A PALACKBÓL – FILOZÓFIAI KREATIVITÁSVERSENY

A feladatok kidolgozásának határideje: 2015. január 31.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Filozófia- és Kultúratudományi Tanszéke „Kiutat a palackból” címmel filozófiai kreativitásversenyt hirdet középiskolás diákok részére.p 3

A verseny feladatai nem feltétlenül igényelnek filozófiai ismereteket, sokkal inkább kreatív, bátor gondolkodást, helyes következtetést, a problémák újszerű, többoldalú megközelítését.

A verseny feladatai a következők:

  1. egy filozófiai esszé kidolgozása, a következő Fodor Ákos verset használva fel kiindulópontnak:

MINDENNAPI TESZT-KÉRDÉS

Látod-e még azt,

amit nézel, vagy már csak

tudod: „ott” „az” „van”?

  1. egy érvelő szöveg kidolgozása a következő témával:

A Facebook töbet árt vagy többet használ a fiataloknak?

  1. egy logikai feladatokból álló teszt megoldása. A teszt a következő honlapcímen érhető el: www.partium.ro/filozofia. A logikai teszt megoldásához itt kell bejelentkezned.

Jelentkezni lehet csupán egy feladatra, vagy akár az összesre. A feladatok kidolgozásának határideje: 2015. január 31.

A PKE Filozófia- és Kultúratudományi Tanszékének oktatói értékelni fogják a beérkezett pályamunkákat, rangsorolják ezeket, majd visszajelzést küldenek a résztvevő diákoknak. A verseny döntőjére 2015. február 20–21-én kerül sor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen, a legjobb 15 diák részvételével. A szervezők biztosítják a szállást és étkezést. A legeredményesebb három diák számára az egyetem ingyenes oktatást biztosít a Filozófia- és Kultúratudományi Tanszék által irányított képzéseken.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, jelentkezz a következő címen: pkefilozofia@gmail.com.