Öregdiákok a filozófia szakon töltött évekről...

Az 1999-ben induló Filozófia szak illetve a 2009-ben "debütáló" Filozófia és művészet a nyilvános térben magiszterképzés számos, jelenleg az élet különböző területein tevékenykedő, végzett hallgatóval büszkélkedhet. Tőlük kaptunk most néhány gondolatot arról, ami volt és arról amiért hasznos a filozófia.

memkerteszet

 

 

Simon Levente

 2005-ben végzett a PKE Filozófia alapszakán, jelenleg a Debreceni Egyetem doktorandusza. Szatmárnémetiben született és él.

5 évig tanított a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, jelenleg az Audio-Technica Central Europe sales-ese, mellette pedig biztosítási ügynökként is dolgozik.

A beszélgetés itt olvasható

György Kata

2012-ben végzett a PKE Filozófia alapszakán, majd elvégzett egy évet a Filozófia és művészet a nyilvános térben mesterin (reményei szerint ősztől folytatja a másod évet). Jelenleg Budapesten él és a Magyarság Házában található Mi, magyarok látogatóközpontban dolgozik mint tárlatvezető és múzeumpedagógus.

A beszélgetés itt olvasható

Drabos Csaba

2013-ban fejezte be a Filozófia alapképzést a PKE-n, jelenleg végzős hallgató a Filozófia és művészet a nyilvános térben mesterin.

A beszélgetés itt olvasható

Majoros Csilla

 

 

2014-ben végzett a PKE Filozófia és művészet a nyilvános térben mesteri képzésén,

előtte Teatrológia szakra járt a Babeş Bolyai Színház és Filmművészeti Karára.

A beszélgetés itt olvasható

Varga Zoltán

2008-ban végzett a PKE Filozófia alapszakán, 2012-ben a Nagyváradi Egyetemen végzett Európai közpolitikák mesterit. Jelenleg személyi titkár és konzultáns, mellette pedig személygépjármű gyakorlati oktató.

A beszélgetés itt olvasható

Horváth István

2003-ban végzett a PKE Filozófia szakán, előtte újságírást tanult az Ady Endre Sajtókollégiumban.

7 évig tanított a PKE Filozófia szakán, 10 éve szerkesztő a Partium Kiadónál, emellett 3 éve kultúraszervezéssel is foglalkozik a Partiumi Magyar Művelődési Céhnél.
A beszélgetés itt olvasható

Kelemen-Paksy Laura

2003-ban végzett a PKE Filozófia alapszakán, Zilahon született, jelenleg Nagyváradon menedzserasszisztensként dolgozik, a WebEye International alkalmazottja.

A beszélgetés itt olvasható

Horváth Ágnes

2012-ben végzett a PKE Filozófia alapszakán, 2014-ben elvégzett egy egy éves analitikus filozófia mesterit Barcelonában, jelenleg a PKE Kortárs politikai filozófia mesteri képzés hallgatója.

A beszélgetés itt olvasható

Fazakas (Lóga) Mónika 

2005-ben végezett a PKE Filozófia alapszakán és 2012-ben a Filozófia és művészet a nyilvános térben magiszteri képzésen. Zilahon született, jelenleg Nagykárolyban él és tanít filozófiát. 
A beszélgetés itt olvasható

Asztalos Attila

a PKE Könyvtár könyvtárosa, volt megbízott könyvtárvezetője.

Székelyudvarhelyen született és nőtt fel, 2005-ben végzett a PKE Filozófia szakán, jelenleg másodéves hallgató a PKE Filozófia és művészet a nyilvános térben magiszteri képzésén.

A filozófia szak elvégzése után Iaşi-ban szerzett könyvtáros képesítést egy felnőttképzés keretében.

A beszélgetés itt olvasható

Szlopp Bernadette

a PKE Bölcsészettudományi Kar főtitkárnője. 2007-ben végzett a PKE Filozófia szakán. 
A beszélgetés itt olvasható